EU-val
Kalaset igår gick jättebra och vi hade tur med vädret. Några kunde sitta ute trots att det var lite kallt i skuggan. Alla verkade nöjda och tyckte att all mat var god så det känns bra. Även rabarbersaften blev uppdrucken så den får jag göra mer av. Här kommer receptet ifall någon vill prova.
Rabarbersaft
Portioner: 1 l koncentrerad saft
Tid: Max 30 minuter
1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker
1. Skölj rabarbern, skär i bitar.
2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.
3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.
Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.
Barnen var också nöjda över alla fina presenter de fick som de lekte med resten av kvällen när alla gäster gått hem. Det både pärlades, flögs med drake, lektes med My little ponnys och dockor. Frida drog även omkring på sin nya fina resväska som hon ska ha när vi flyger till Kreta.
Emil blåser ut sina sex ljus ( + tre ljus på Fridas tårta som stod bakom)
Frida blåser ut sina fyra ljus
Camilla hjälper alla barn att fiska godispåsar uppe ifrån balkongen.
Adam blev glad och dök ner i sin påse.
Idag ska Emil på kalas igen. Det är tre flickor i hans klass som har kalas tillsammans i Sjöängsskolans gymnastiksal. Jag tänker "Stackars föräldrar som håller i kalaset" för det lär bli livat med 21 barn fullproppade med socker.
Ja, det var verkligen trevligt o jättegott! Tack igen!KRAMIZ
Jordgubbstårtorna ser kalasgoda ut!!!